Великодній обмін полоненими - у Путіна підозріло швидко відреагували
Категорія
Політика
Дата публікації

Великодній обмін полоненими - у Путіна підозріло швидко відреагували

Великодній обмін полоненими - у Путіна підозріло швидко відреагували
Джерело:  online.ua

16 квітня між Україною та підконтрольними Росії бойовиками Донбасу відбувся довгоочікуваний обмін полоненими - команді глави держави Володимира Зеленського вдалося повернути на Батьківщину 20 українських бранців. На територію, окуповану проросійськими силами, українська сторнона передала 14 осіб. Варто зазначити, що в Кремлі на цю подію відреагували доволі швидко - там заявили, що позитивно оцінюють процес обміну та зазначають, що це крок у напрямку виконання рішень нормандського саміту. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС РФ.

"Позитивно оцінюємо обмін, який відбувся. Це крок у правильному напрямку щодо виконання рішень паризького саміту "нормандської четвірки" в грудні минулого року", - наголосив заступник глави МЗС РФ Андрій Руденко.

Також команда Володимира Путіна не приховує, що планує на наступному засіданні контактної групи у Мінську, яке відбудеться 22 квітня в форматі відеоконференції, "досягти нових домовленостей".

Варто звернути увагу на те, що нещодавно міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков підкреслив, що команда українського лідера Володимира Зеленського з метою звільнення своїх громадян готова проводити обмін полоненими з Кремлем без якихось застережень і умов. За словами політика, для української влади найголовніше — повернути українців живими на Батьківщину. Він також додав, що наразі в списках на обмін є близько 200 людей, однак точну кількість утримуваних можна встановити тільки після повної верифікації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейському парламенту запропонують направити на тимчасово непідконтрольну українській владі частину Донбасу миротворчу місію під керівництвом Євросоюзу. За словами європейських політиків, цей крок допоможе стабілізувати ситуацію на Сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?