Венедіктова озвучила терміни завершення слідства у справах Майдану
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова озвучила терміни завершення слідства у справах Майдану

Венедіктова озвучила терміни завершення слідства у справах Майдану
Джерело:  online.ua

В Офісі генерального прокурора України передбачають, що слідчі процеси щодо справ Майдану завершаться упродовж 2021 року. Генпрокурорка Ірина Венедіктова підкреслила, йдеться про основні справи з відповідного масиву документації. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовиці під час засідання Верховної Ради у четвер, 18 лютого.

За словами Венедіктової, слідчі продовжують наполегливо та об’єктивно працювати.

“Ми собі ставимо за мету до кінця 2021 року закінчити слідство в основних справах Майдану. Ми рухаємося дуже активно. Це наша гордість. Причому ми йдемо чітко і об'єктивно, не стаємо на бік жодних впливів. Слідчі ДБР і прокурори Офісу виконують свою роботу сумлінно і об'єктивно”, - наголосила під час виступу Венедіктова.

Вона зауважила, упродовж 2020 року суду передали низку обвинувальних актів проти 40 осіб, які фігурують у справах Майдану. Це втричі більше за аналогічні показники 2019.

Напередодні генпрокурора зробила ще одну офіційну заяву стосовно слідства у справах Майдану.

“За останній рік отримано 20 дозволів на спеціальне досудове розслідування. Заочне слідство тепер здійснюється відносно 10 колишніх співробітників полку “Беркут”, а також стосовно 6 колишніх високопосадовців та 2 правоохоронців, які займали керівні посади якраз в провадженні щодо найкривавіших днів Революції Гідності – з 18 по 20 лютого 2014 року”, - оголосила вона у зверненні.

Вже цьогоріч можуть завершити судовий розгляд у суді першої інстанції щодо справи про розстріли на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, у середу, 17 лютого, Верховна Рада України прийняла важливу постанову № 2739 до сьомої річниці початку Євромайдану і подій Революції Гідності. Цією постановою Рада офіційно визнала Революцію Гідності одним з ключових моментів створення української держави, а також закликала до негайного розслідування злочинів режиму президента-втікача Віктора Януковича проти українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?