Венедіктова пояснила відсутність провадження щодо Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова пояснила відсутність провадження щодо Путіна

Венедіктова пояснила відсутність провадження щодо Путіна
Джерело:  online.ua

Глава Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова повідомила, що Україна не може відкрити кримінальне провадження особисто щодо російського президента Володимира Путіна, поки він перебуває на цій посаді.

Джерело: брифінг  Ірини Венедіктової

Венедіктова відповіла, чому не відкрила провадження щодо Путіна

Я неодноразово заявляла, що найбільший воєнний злочинець століття – це Володимир Путін. Але чи відкрили ми проти нього кримінальне провадження? В нього функціональний імунітет. Виконуючи норми міжнародного права і національного права, ми не можемо відкрити конкретно це провадження, поки він є президентом РФ, - наголосила Ірина Венедіктова.

Очільниця ОГП звертає увагу на те, що її команда активно розслідує провадження, яке стосується збройної агресії Росії.

І по цій справі у нас є вже більше 200 підозрюваних. Це воєнні злочинці високого рівня – міністри, члени їхнього Радбезу, сенатори, хто безпосередньо брав участь. У цьому списку також пропагандисти, які своїми діями сприяли розпалюванню війни… Ми вже сходили в українські суди і отримали рішення українського суду щодо арешту. І, звичайно, ми їх розшукуємо. І тут вже питання міжнародної спільноти, - додала Ірина Венедіктова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?