Венедіктова прокоментувала можливість екстрадиції Коломойського по справі ПриватБанку
Категорія
Політика
Дата публікації

Венедіктова прокоментувала можливість екстрадиції Коломойського по справі ПриватБанку

Венедіктова прокоментувала можливість екстрадиції Коломойського по справі ПриватБанку
Джерело:  online.ua

Після того як представники Національного антикорупційного бюро посадили літак з фігурантом справи ПриватБанку, який намагався втекти з України, з'явилися чутки про можливу екстрадицію колишнього власника банку Ігоря Коломойського. Ці чутки публічно прокоментувала генпрокурорка України Ірина Венедіктова. В ефірі"Свободи Слова" Савіка Шустера Венедіктова запевнила, що якщо буде зібрано достатньо доказів про причетність олігарха до незаконного привласнення коштів в справі ПриватБанку, то це станеться. Але поки, дала зрозуміти генпрокурорка, підстав для екстрадиції Коломойського немає, передає ONLINE.UA.

"Є історія 222-ї статті Кримінального процесуального кодексу України, яка не дозволяє розголошувати дані. Прізвище, так? Чому ми сьогодні промовляємо цю справу? Вона для нас чутлива, тому що за нею стоять такі всемогутні люди, як Коломойський і Боголюбов. Це перше справа такого калібру, яка в державі виходить на інший виток ", - пояснила Венедіктова у відповідь екссекретарю РНБО Олександру Данилюку, який заявив, що у нього є інформація про підготовку документів для екстрадиції Коломойського.

Венедіктова не спростувала і не підтвердила інформацію екссекретаря РНБО щодо Коломойського, але зазначила, що закон повинен бути один для всіх незалежно від прізвищ.

"Будуть підстави, буде досить зібраних доказів - ми це зробимо. На сьогоднішній день говорити, що щось когось звідкись треба екстрадувати, не кажучи навіть про ці прізвища - для цього мають бути підстави. Я зроблю те, для чого буде достатня доказова база. Сьогодні питання прізвищ - не питання функціоналу кримінальної юстиції, вона так не повинна працювати. За процесуальними рішеннями не повинні стояти жодних прізвищ. Для всіх закон повинен працювати однаково ", - підкреслила Венедіктова.

Генпрокурор України нагадала, що процес у справі ПриватБанку триває. Вона розраховує на те, що велика частина коштів від збитків від незаконного привласнення коштів (5,5 млрд) в цій справі в перспективі повернуться до держави.

Нагадаємо, 22 лютого генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру одному з фігурантів справи ПриватБанку - Володимиру Яценку. У той же день він намагався втекти з України на приватному літаку, проте НАБУ посадило його літак, який велетел з Дніпра, в "Борисполі" і відразу ж затримало Яценко. На наступний день після затримання Яценко НАБУ оголосила підозри колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку в розтраті 136,89 млн. Серед підозрюваних ексглава правління ПриватБанку Олександр Дубілет та Олена Бичихіна, екскерівниця одного з підрозділів ПриватБанку, яка одночасно займала посаду першого заступника голови правління в пов'язаної страхової компанії Інгосстрах. Слідство встановило, що в грудні 2016 року, за день до визнання ПриватБанку неплатоспроможним, вони на підставі неправдивих документів виплатили коштами банку більш 136,89 млн грн на користь Інгоссстраха.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що суд зобов'язав Коломойського виплатити солідну компенсацію Приватбанку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?