Венедіктова терміново викликала до себе Авакова на главу СБУ — що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Венедіктова терміново викликала до себе Авакова на главу СБУ — що відбувається

Венедіктова терміново викликала до себе Авакова на главу СБУ — що відбувається
Джерело:  online.ua

Очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова скликала оперативні наради з керівництвом Служби безпеки України, з керівництвом Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції, а також із керівництвом Державної фіскальної служби України. Зазначається, що генпрокурорка заслухала інформацію голови СБУ Івана Баканова та його першого заступника Василя Малюка щодо результатів роботи спецслужби за 9 місяців. Наразі відомо, що чиновники обговорювали протидію корупції та подальші кроки для ефективного подолання її проявів. Баканов офіційно заявив, що з початку року за матеріалами СБУ розпочато 510 кримінальних проваджень щодо корупційних злочинів, повідомлено про підозру 679 особам, 104 особи засуджені і 143 посадовці звільнено з посад, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт ОГП.

Окрім того, вказано, що Венедіктова організувала оперативну нараду з очільником МВС Арсеном Аваковим та керівництвом Національної поліції України. Генпрокурорка також заслухала звіт щодо розслідування корупційних правопорушень та обговорила резонансні кримінальні провадження. Очільниця відомства звернула увагу на те, що потрібно докласти зусиль для підвищення ефективності розслідування, "щоб винні у корупційних злочинах усіх рівнів були справедливо покарані".

 "Потрібно активніше протидіяти ухиленню від сплати податків, викривати і припиняти злочини в земельній і бюджетній сфері, але тут на жаль результати невтішні. До суду скеровано лише 7 кримінальних проваджень щодо легалізації майна, одержаного злочинним шляхом – це дуже мало. Зрозуміло є обмеження, пов’язані з пандемією, але попередні напрацювання до обвинувальних актів вже б можна було довести", — зауважила Ірина Венедіктова.

Зараз, за її словами, немає системного підходу.

"Ми маємо акцентувати увагу на тому, що можна повернути до бюджету. Часто відбувається те, що просто набивається статистика, а реального результату немає", — наголосила глава Офісу генерального прокурора.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ірина Венедіктова невідкладно звернулася до усіх українців та ВРУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?