Вердикт у справі про держзраду Януковича може бути винесено вже в серпні - Єнін
Категорія
Політика
Дата публікації

Вердикт у справі про держзраду Януковича може бути винесено вже в серпні - Єнін

Вердикт у справі про держзраду Януковича може бути винесено вже в серпні - Єнін
Джерело:  online.ua

Заступник генерального прокурора України Євген Єнін заявив, що ГПУ очікує, що винесення вердикту у справі про держзраду зниклого екс-президента Віктора Януковича відбудеться вже в серпні.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

"У справі Януковича ми розраховуємо вийти на вердикт вже, попередньо, до Дня Незалежності", - сказав він в ефірі програми "Руденко.ONLINE.UA".

Читайте також: Порошенко підписав закон, необхідний для суду над Януковичем

"Ми трохи змінили нашу тактику, скориставшись досвідом американської сторони. Якщо згадаєте, Аль Капоне потрапив за ґрати за (несплату податків) на досить сміховинну суму. Так і ми вирішили взяти один невеликий епізод, який не піддається великим сумнівам, і притягти Віктора Януковича до відповідальності", - зазначив Єнін.

Він додав, що цей епізод стосується державної зради екс-президента-утікача.

"Йдеться про надання допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, йдеться про підготовку Януковичем листа, адресованого Росії про введення на територію суверенної держави Україна (військ)", - повідомив заступник генерального прокурора.

Він додав, що якщо Янукович буде заочно засуджений, всі його активи в Україні і за межами країни будуть конфісковані.

Як повідомляв ONLINE.UA, Оболонський райсуд Києва 4 травня почне розглядати справу за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?