Верховна Рада підготувала для Коломойського неприємний сюрприз
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада підготувала для Коломойського неприємний сюрприз

Верховна Рада підготувала для Коломойського неприємний сюрприз
Джерело:  online.ua

24 квітня українські депутати зібралися на позачергове засідання - вони не підтримали скасування змін до регламенту Верховної Ради, які було ухвалено 16 квітня, – тепер спікер Дмитро Разумков може підписати їх. Народні обранці розглянули 4 постанови про скасування рішення від 16 квітня 2020 року про ухвалення в цілому закону "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо протидії зловживанням правами народних депутатів у ході законодавчої процедури" – 1043-П, 1043-1, 1043-2, 1043-3. За першу постанову проголосували 56 депутатів, за другу – 61 депутат, за третю – 48, за четверту – 53 депутати із 332 зареєстрованих. Варто звернути увагу на те, що тепер ВРУ зможе розглядати закон про банки у другому читанні з 16 тисячами поправок за особливою процедурою - це означає, що уже в найближчому майбутньому цілком ймовірне ухвалення так званого "антиколомойського закону". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Ради.

Як відомо, чимало поправок до закону, що зачіпає інтереси олігарха Ігоря Коломойського, вже розглянув комітет.

Народні обранці на позачерговому засіданні обурювалися ухваленими змінами до регламенту. Нардеп із "Слуги народу" Максим Бужанський наголосив, що змінювати регламент під конкретний законопроєкт – ганебно. В "Батьківщині" згадали випадок в Франції, де до одного з законів розглядали понад 137 тисяч поправок, та США, де виступ парламентаря слухали 21 годину - там кажуть, що Україну перетворюють на "бананову республіку". Деякі нардепи запевняють, що закон про зміни регламенту буде оскаржено у Конституційному суді. В партії Петра Порошенка "ЄС" стверджують, що "закони 16 квітня нічим не відрізняються від диктаторських законів 16 січня (2014 року)".

Проте всі ці претензії не мали ефекту – зміни до регламенту, ухвалені нібито тимчасово через велику кількість поправок з боку близьких до Коломойського депутатів, не скасували.

Як повідомляв раніше ОNLINE.UA, 23 квітня глава ОГП Ірина Венедіктова записала відеозвернення до усіх українців, в якому пояснила особливості справи "Приватбанку" та звернула увагу на те, що її офіс відстоює 1 млрд грн активів держави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?