Верховна Рада проголосувала за нового міністра - що необхідно знати
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховна Рада проголосувала за нового міністра - що необхідно знати

Верховна Рада проголосувала за нового міністра - що необхідно знати
Джерело:  online.ua

19 червня український парламент проголосував за призначення Романа Абрамовського на посаду міністра навколишнього середовища та природних ресурсів. Це рішення вирішили підтримати  264 народних обранців. Вперше виступаючи з трибуни Абрамовський звернув увагу на те, що чітко знає, що робити, щоб подолати виклики, які стоять перед галуззю. Окрім того, він подякував Кабміну Дениса Шмигаля за розділення Міністерства енергетики та захисту довкілля на два органи, та розповів, що з був противником об’єднання відомств енергетики та екології. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Верховної Ради України.

Не можна не звернути увагу й на те, що парламентська опозиція, зокрема представник "Батьківщини" Сергій Власенко почав скаржитися, що депутатам пропонують чергового "кота в мішку": кандидата, який не деталізує свою програму діяльності на майбутній посаді. На ці закиди відповів очільник парламентського комітету з питань екологічної політики та природокористування нардеп "Слуги народу" Олег Бондаренко - він запевнив, що на засіданні комітету Абрамовський "з честю склав іспит, який тривав півтори години". Після голосування новий міністр склав присягу на вірність народу України.

Нагадаємо, що Роман Абрамовський народився в 1973 році в місті Комсомольську-на-Амурі, що в Хабаровському краї Росії. Новий міністр закінчив Київський національний університет внутрішніх справ. Політик 5 років тому обіймав посаду заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Також він був генеральним директором ПРАТ "Укрстальконструкція" (Київ), першим заступником голови правління ВАТ ЕМЗ "Металіст". Заступником голови Минекоенерго його призначили в жовтні 2019 року. Варто також нагадати, що 27 травня 2020 року уряд розділив Міністерство енергетики та захисту довкілля на два окремі органи.

Як повідомляв ONLINE.UA, 18 червня  Верховна Рада оперативно відреагувала  на екстрену вимогу Володимира Зеленського та ухвалила нове важливе рішення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?