Верховна Рада різко змінила плани через бюджет на 2021 рік
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада різко змінила плани через бюджет на 2021 рік

Верховна Рада різко змінила плани через бюджет на 2021 рік
Джерело:  online.ua

Плани Верховної Ради розглянути проект державного бюджету на 2021 рік 20 жовтня зірвалися. Справа в тому, що комітет з питань бюджету не зміг підготувати пропозиції щодо доопрацювання бюджету з технічних причин. Тому спікер парламенту Дмитро Разумков вирішив перенести розгляд бюджету на наступний рік 3 листопада. Але при цьому він закликав усіх парламентаріїв активно приєднатися до доопрацювання проекту, щоб не було так званої "бюджетної ночі". Про зміну планів Верховної Ради повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт парламенту.

"У зв'язку з досить непростою ситуацією, яка зберігається в стінах Верховної Ради - на сьогодні хворіє або перехворіли коронавірусом 60 народних депутатів. У п'ятницю не відбулося засідання профільного комітету (з технічних причин), і документ, який ми повинні були розглядати у вівторок, він не готовий. Я впевнений що найближчим часом він буде підготовлений і після того як пройдуть вибори, і ми, відповідно до нашого графіку, повернемося до парламенту - з 3 листопада - ми зможемо розглянути цей законопроект ", заявив Разумков на засіданні Погоджувальної ради ВРУ 19 жовтня .

Голова Верховної Ради висловив сподівання, що бюджет на 2021 рік буде прийнятий у встановлені терміни, а не "під ялинку", як це було в минулому році. Він вважає, що практика приймати цей документ в останній момент і в прискореному режимі піде в історію.

Як відомо, український уряд затвердив проект закону "Про Державний бюджет України на 2021" ще 14 вересня і направив його на розгляд Верховної Ради. Команда Дениса Шмигаля в проект державного бюджету на 2021-й рік заклала 270,35 мільярдів граничного обсягу дефіциту. Серед головних пріоритетів проекту держбюджету-2021 - підвищення мінімальної зарплати (на це передбачено 41,4 млрд грн), якісну освіту (+34 млрд грн), доступна медицина (27,5 млрд грн), в тому числі 2,6 млрд грн на вакцинацію проти коронавируса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що аналітики з Центру аналізу суспільних фінансів і публічного управління Київської Школи Економіки озвучили важливе попередження всім українцям - вони заявили про те, що солідний дефіцит державного бюджету, запланований на 2021 (6% ВВП), призведе до подальшого збільшення потреб в залученні боргового фінансування. За словами фахівців, протягом наступного року Міністерству фінансів потрібно буде залучити 702 млрд грн боргів, щоб профінансувати дефіцит, і погасити старі борги. Економісти кажуть, що в 2021 році кожна 8-ма гривня держбюджету піде на сплату відсотків за боргами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?