Верховна Рада збирається на термінове позачергове засідання - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховна Рада збирається на термінове позачергове засідання - що сталося

Верховна Рада збирається на термінове позачергове засідання - що сталося
Джерело:  rbc.ua

Заступниця очільника фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук поділилася з українцями важливими даними - вона повідомила про те, що у Верховній раді планують призначити позачергове засідання на 21 липня. За її словами, народні обранці розглядатимуть законопроєкт про "зелений" тариф. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання  "РБК-Україна".

Політикиня звернула увагу на те, що народні обранці хочуть розглянути ті питання, які не встигли під час попередньої сесії. Зокрема, мовиться про законопроєкт про "зелений тариф" у другому читанні. За словами Євгенії Кравчук, порядок денний буде насиченим.

Як парламент працюватиме в липні та серпні:

    • Робота третьої поточної сесії Ради завершиться 17 липня.

    • Водночас нардепи планують змінити регламент парламенту і проводити засідання в пленарні тижні за скороченим графіком.

    • За відповідний законопроєкт в першому читанні 15 липня проголосували 324 депутати.

Регламент роботи Ради хочуть організувати так:

  • У вівторок, середу, четвер і п'ятницю пленарне засідання триватиме з 10 до 15 години (в п'ятницю – до 16 години) з перервою з 12:00 до 12:30.

  • Понеділок і час після завершення пленарних засідань відводитимуться для самостійної роботи народних депутатів, пов'язаної із здійсненням депутатських повноважень.

Варто нагадати, що 16 липня відбулося урочисте засідання Верховної Ради з нагоди 30-ї річниці ухвалення Декларації про державний суверенітет України. Участь у ньому взяли перший і чинний шостий президенти України Леонід Кравчук і Володимир Зеленський. Що важливо розуміти, кожен із них у своєму стилі розкритикував роботу народних обранців.

"Іноді, коли спостерігаєш риторику деяких депутатів, деяких політиків, то складається сумне враження, що знаходишся на Бессарабці. Образи, невігластво, неточність формулювань і навіть маленькі побрехеньки неприпустимі на цьому фоні великих завдань, які стоять перед Україною, тому я звертаюся з великим проханням подумати про політичну культуру нашого життя", — наголосив Леонід Кравчук.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський  закликав народних депутатів  не сваритися і припинити "маніпуляції та політичні ігрища".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?