Верховний лідер Ірану відреагував на страти в Саудівській Аравії
Категорія
Світ
Дата публікації

Верховний лідер Ірану відреагував на страти в Саудівській Аравії

Верховний лідер Ірану відреагував на страти в Саудівській Аравії
Джерело:  Укрінформ

Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї заявив, що за страту 47 осіб, серед яких був відомий шиїтський проповідник, Саудівську Аравію чекає "божественна відплата", пише Укрінформ з посиланням на AFP.
"Несправедливо пролита кров цього мученика матиме швидкі наслідки", - сказав Алі Хаменеї.
Він також зазначив, що "цей богослов не закликав людей ні до збройних дій, ні до таємних змов, єдине, що він зробив, - це гостра публічна критика у зв'язку з його релігійними переконаннями".
У суботу МВС Саудівської Аравії оголосило про виконання смертного вироку щодо 47 осіб, засуджених за тероризм і підбурювання до нього. У тому числі були страчені один з лідерів організації "Аль-Каїда" в Саудівській Аравії Фаріс аз-Захрані і шиїтський проповідник Німр ан-Німр.
Страта шиїтського проповідника обурила Схід і Захід, викликавши акції протесту в декількох регіонах Саудівської Аравії і в сусідньому Бахрейні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?