Верховній Раді рекомендують перейменувати дві області
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховній Раді рекомендують перейменувати дві області

Верховній Раді рекомендують перейменувати дві області
Джерело:  interfax.com.ua

Комітет ВР з питань правової політики і правосуддя рекомендував парламенту прийняти законопроекти про перейменування Кіровоградської та Дніпропетровської областей. Дане рішення було прийнято на засіданні комітету 29 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Комітет рекомендує ВР попередньо прийняти проекти законів про внесення змін до ст.133 Конституції про перейменування Кіровоградської області (№8380) та про перейменування Дніпропетровської області (№9310-1).

Дані законопроекти пропонують перейменувати Кіровоградську область на Кропивницьку, а Дніпропетровську - на Січеславську.

 Як відомо, ще в лютому Конституційний суд визнав конституційним законопроект про внесення змін до ст.133 Конституції, що передбачає перейменування Кіровоградської області на Кропивницьку. 3 квітня Конституційний суд визнав відповідним статтям 157 і 158 Конституції законопроект щодо перейменування Дніпропетровської області на Січеславську.

Після отримання висновків КС парламент може ухвалити в першому читанні такий законопроект не менше, ніж 226 голосами.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше міський голова Дніпра Борис Філатов виступив проти перейменування Дніпропетровської області у Січеславську.  На своїй Facebook-сторінці він написав, що категорично проти перейменування області штучно вигаданим словом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?