Верховний суд прийняв остаточне рішення щодо позову Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховний суд прийняв остаточне рішення щодо позову Януковича

Верховний суд прийняв остаточне рішення щодо позову Януковича
Джерело:  online.ua

Колишній президент-втікач Віктор Янукович остаточно програв суд про захист честі і гідності, в якому вимагав покарати колишнього генпрокура України Юрія Луценка за інформацію про конфіскацію у свого оточення 1,5 млрд доларів. Верховний суд України виніс остаточний вердикт, яким відмовив у задоволенні позову Януковича і залишив без зміни рішення судів попередніх інстанцій у цій справі. Рішення за позовом Януковича ВС України прийняв ще 4 листопада, але пресслужба суду оприлюднила його тільки зараз. Про рішення суду повідомляє ONLINE.UA.

"Суд постановив: касаційну скаргу залишити без задоволення. Рішення Печерського районного суду міста Києва від 13 березня 2020 року і постанову Київського апеляційного суду від 16 липня 2020 залишити без змін. Ухвала суду касаційної інстанції вступає в законну силу з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає", - йдеться в рішенні суду.

Нагадаємо, Янукович намагався через суд опротестувати заяву Луценка на дебатах Генеральної Асамблеї ООН про те, що колишній президент України Янукович і його злочинна організація, тікаючи з країни, привласнили понад 40 млрд доларів. Президент-втікач, якого визнали винним у державній зраді і засудили до 13 років ув'язнення, вважає, що Луценко порушив його четь, гідність і ділову репутацію, кажучи про те, що Генпрокуратура залучила спеціальну конфіскацію і повернула до державного бюджету України 1,5 млрд доларів , які були присвоєні "державною мафією" Януковича. Адвокати Януковича вимагали, щоб Генпрокуратура оприлюднила документи, які підтверджують інформацію про конфіскацію $1,5 млрд саме з рахунків Януковича і компаній, які мають до нього відношення.

"Я можу говорити щодо мого клієнта Віктора Федоровича. Ніяких подібних грошей ні на рахунках компаній, ні в "Ощадбанку", ні за кордоном немає", - заявляли захисники Януковича.

Як відомо, 24 січня 2019 року районний суд Києва визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві в плануванні, підготовці, розв'язанні і веденні агресивної війни і засудив його до 13 років позбавлення волі заочно. У той же час суд визнав колишнього президента не винним в пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років позбавлення волі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Вищий антикорупційний суд відмовився взяти колишнього президента-втікача Віктора Януковича під варту. Варто звернути увагу на те, що засідання стосувалося справи про "Межигір'я". Адвокати переконали суд, що Янукович належним чином не отримав повідомлення про підозру.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?