Верховний суд виніс рішення щодо законності розпуску Верховної Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Верховний суд виніс рішення щодо законності розпуску Верховної Ради

Верховний суд виніс рішення щодо законності розпуску Верховної Ради
Джерело:  online.ua

Верховний суд України вирішив долю позову, поданого з вимогою визнання незаконним указу № 303/2019 президента України Володимира Зеленського щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Як повідомляє ONLINE.UA, суд відмовив у відкритті провадження.

Постановою Верховного суду від 27 травня у справі №9901/275/19 було визначено, що підсудність розгляду такого позову не входить в його компетенцію, а підпадає під повноваження іншого судового органу – Конституційного суду України. Таким чином, позов щодо визнання недійсним указу президента, поданий фізичною особою, залишився без розгляду.

У своєму рішенні колегія суддів Верховного суду користувалася змістом положень ч.2 ст.147, ч.1 ст.150 Конституції України, які визначають порядок перевірки відповідності Конституції правових актів, виданих Верховною Радою та президентом України.

На Facebook-сторінці Верховного суду було повідомлено, шо позивач обґрунтував свої позовні вимоги тим, що дострокове припинення повноважень Верховної Ради України порушує його права як виборця, який брав участь у виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року і зацікавлений у безперервній і стабільній роботі парламенту.

Крім цього, позивач стверджував, що призначення позачергових виборів до парламенту на 21 липня 2019 року порушує його виборчі права, оскільки перешкоджає його планам на відпочинок влітку, оскільки він планував взяти участь у виборах народних депутатів восени.

Нагадаємо, що сьогодні фінансовий експерт НБУ розповів, чому дефолт України, який пропонує Коломойський, невигідний новій владі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?