Верховну Раду сколихнув гучний скандал - що стало причиною конфлікту
Категорія
Політика
Дата публікації

Верховну Раду сколихнув гучний скандал - що стало причиною конфлікту

Верховну Раду сколихнув гучний скандал - що стало причиною конфлікту
Джерело:  online.ua

Голова Верховної ради Дмитро Разумков нарешті прокоментував скандальну інформацію про призначення в українську делегацію Тристоронньої контактної групи по Донбасу Вітольда Фокіна через його внучку, яка познайомила дідуся з керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком. Спікер парламенту також відповів на звинувачення Фокіна про неефективну роботу Верховної Ради, яка, на думку політика, не хоче миру. На брифінгу 14 вересня Разумков жорстко поставив на місце Фокіна, передає ONLINE.UA.

"Якщо ми говоримо про підходи формування та підбор кадрів, то я скажу так: я користуюся іншими механізмами підбору кадрів", - прокоментував ситуацію з призначенням Фокіна Разумков.

Він також обурився тим, що політик дає свої оцінки роботі Верховної Ради. Разумков нагадав, що профільний комітет навіть запланував зустріч з Фокіним з цього питання, але у останнього чомусь не вийшло прийти, тому зустріч перенесли на невизначений час. При цьому глава ВР додав, що, кажучи про Донбас, Фокін озвучує свою особисту позицію, але його дивують звинувачення парламенту у тому, що той працює не для миру в Україні.

"Його слова у мене як у громадянина, як у голови Верховної Ради, як у народного депутата викликали подив, тому що говорити в воюючій країні про те, що, якщо Верховна Рада, на його думку, щось не зробить, то вона не хоче миру ... Я думаю, що Верховна Рада точно доводила вже багато раз, що вона робить все можливе, іноді навіть більше, для того, щоб цей мир був досягнутий ", - заявив Разумков.

Нагадаємо, 18 серпня президент України Володимир Зеленський офіційно призначив 87-річного Вітольда Фокіна до складу української делегації в ТКГ. Йому доручили відповідати за взаємодію з представниками Донбасу, залученими до переговорів з Києвом. Після цього Фокін почав висувати свої ідеї для врегулювання конфлікту на сході України, які викликали резонансну реакцію як у політиків, так і в суспільстві. Зокрема, Фокін вважає, що Україна повинна надати не тільки ОРДЛО, але і всьому Донбасу особливий статус, оголосити загальну амністію і провести вибори на окупованій території. В Офісі президента і в ТКГ запевнили, що це особиста думка Фокіна, яке не має відношення до офіційної позиції Києва.

Загострився скандал кілька днів тому, після того, як українська співачка і модель Маша Фокіна, яка є онукою колишнього прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна, розповіла, що її дід став першим заступником глави української делегації в тристоронньої контактній групі після того, як вона його познайомила з Андрієм Єрмаком. Важливо відзначити, що в цьому інтерв'ю главу Офісу президента онука Фокіна назвала "Андрійком" і запевнила, що досить часто за ним бачиться, так як знайома з Єрмаком з 18 років.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МЗС України Дмитро Кулеба вирішив поставити крапку в резонансному скандалі, який виник після заяви першого заступника глави української делегації ТКГ по Донбасу Вітольда Фокіна про загальну амністію і особливий статус для всього Донбасу. Міністр нагадав, що всі ідеї Фокіна є лише його особистою думкою і не відповідають позиції офіційної влади. Кулеба підкреслив, що Фокін на всіх засіданнях ТКГ за його участю займав офіційну позицію, тому закликав "відразу не замахуватися сокирою", так як кожен має право на помилку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?