Весняне потепління - що буде з опаленням у Києві
Категорія
Економіка
Дата публікації

Весняне потепління - що буде з опаленням у Києві

Весняне потепління - що буде з опаленням у Києві
Джерело:  Укрінформ

У Києві не планують вимикати опалення найближчим часом, бо експерти гідрометцентру прогнозують похолодання на майбутній тиждень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами директора СП "Енергозбут" КП "Київтеплоенерго" Костянтина Лопатіна, фінальне рішення щодо опалення не ухвалили.

"Є певні нюанси, пов'язані із процедурою початку і закінченням опалювального сезону. Межі опалювального сезону визначаються відповідно до розпорядчого документа. На сьогодні ще немає розпорядчого документа щодо припинення опалювального сезону", - зазначив посадовець.

Таке рішення торкнеться не тільки безпосередньо підтримання тепла в домівках, а також розрахунку пільг та субсидій для окремих мешканців.

"Враховуючи, що на сьогодні ми згідно з прогнозами гідрометцентру будемо мати суттєве зменшення температури зовнішнього повітря, вже на цьому тижні, тобто з переходом в мінусові температури, зокрема вночі, відповідного рішення щодо припинення опалювального сезону дійсно не приймалося. Але джерела теплопостачання на сьогодні працюють в режимі мінімального, допустимого температурного режиму, тобто подати теплоносій більш низької температури, на жаль, вже технологічного не можливо", - пояснив Лопатін.

У комунальних закладах рішення ухвалюють окремо, незалежно від загального плану теплопостачання. Окремі установи вже звернулися із заявами про вимкнення опалення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у НАК "Нафтогаз України" невідкладно заявили про ймовірне припинення газопостачання з 1 березня 2020 року для 52 виробників тепла. За словами представників компанії та згідно з останніми даними, вони не виконують жодної з умов щодо розрахунків, передбачених положенням про ПСО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?