Ви будете шоковані: як створювався зелений код в "Матриці"
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Ви будете шоковані: як створювався зелений код в "Матриці"

Ви будете шоковані: як створювався зелений код в "Матриці"
Джерело:  online.ua

Зображення зелених символів, що збігають вниз на чорному екрані, вперше з'явилося в легендарному та всім відомому фільмі "Матриця" - саме воно і стало найбільш знаковим символом картини. Проте дуже мало людей знають, як саме з'явився «цифровий дощ». Відповідь на це запитання багатьох кіноманів шокувала, адже у 2017 році CNET повідомив, що цей код був просто ... набором рецептів суші.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Hi-news.

Саймон Уайтлі - продюсер Animal Logic в Австралії. Однак його також називають «людиною, яка створила код». Він каже, що закінчив працювати над цифровим дощем після того, як Лана і Ліллі Вачовскі наклали вето на попередню послідовність.

«Вачовскі здалося, що дизайн був недостатньо старомодним і традиційним. Вони хотіли, щоб було більше японського, більше манги », говорить Уайтлі. «І запитали мене, чи не хочу я попрацювати над кодом, здебільшого тому, що моя дружина японка і вона могла допомогти мені розібратися з символами і зрозуміти, які символи хороші, а які ні».

Тому Уайтлі пішов додому і почав перебирати «стопки японських кулінарних книг», що належать його дружині, в пошуках натхнення. Одна з книг рецептів, зокрема, привернула його увагу, і рецепти в ній послужили основою для того, що в кінцевому підсумку стане культовим падаючим кодом у фільмі.

«Фільм дуже орієнтований на машин... Мені подобається ідея того, що все в цьому механічне, але реальний код витягнутий з чогось органічного», - зізнався Уайтлі.

Уайтлі здивований, що знаковий зелений код «Матриці» - та й фільм теж - набув такої популярності останнім часом. Він каже, що його було відносно просто створити.

Що цікаво, дизайнер відмовився розповідати, в якій книзі вичитав славнозвісний код.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше зірка трилогії "Матриця" Кіану Рівз заявив, що ніколи не стане батьком. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?