"Ви - дуже-дуже жорсткі": Трамп пригрозив Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ви - дуже-дуже жорсткі": Трамп пригрозив Євросоюзу

"Ви - дуже-дуже жорсткі": Трамп пригрозив Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Американський лідер Дональд Трамп запевняє, що Євросоюз повинен "співпрацювати" на торгових переговорах, або ж США "обкладуть його тарифами, чорт забирай". Про це він заявив на зустрічі з американськими губернаторами у понеділок, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Politico.

"Європейський Союз дуже, дуже жорсткий. Дуже, дуже жорсткий. Вони не допускають нашу продукцію. Вони не допускають нашу сільськогосподарську продукцію", – сказав Трамп.

Очільник Білого дому додав, що ЄС, можливо, навіть жорсткіший за Китай. Трамп звинуватив ЄС в тому, що він встановлює "великі тарифи" на американські автомобілі, "тоді як ми майже нічого не встановлюємо, коли вони відправляють нам свої машини".

Варто зазначити, що тариф ЄС на автомобілі становить 10%, а тариф США - 2,5%. Брюссель хоче домовитися про зниження автомобільних тарифів з Вашингтоном в рамках планованої торгової угоди, але поки саме США відкинули переговори з цього питання. Однак Вашингтон підштовхує ЄС до включення сільського господарства в переговори, від чого Брюссель відмовляється.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Трамп пригрозив Туреччині розоренням, якщо після відходу американських військ з Сирії Анкара під час своїх операцій буде атакувати сирійських курдів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?