Ви маєте знати правду: глава РНБО звернувся до всіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви маєте знати правду: глава РНБО звернувся до всіх українців

Ви маєте знати правду: глава РНБО звернувся до всіх українців
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі одного з телеканалів пообіцяв громадянам України, що про стан здоров'я людей, евакуйованих з Китая, які перебувають на обсервації у Нових Санжарах, інформуватимуть щоденно. Окрім того, будуть розповідати про результати їх проб на коронавірус, передає ONLINE.UA.

"Кожен день будемо повідомляти про їх стан, по-перше. По-друге, раз на три дні у них будуть брати проби. Вчора (22 лютого - ред.) взяли перші проби, і найближчим часом вже будуть перші аналізи, і вони обов'язково будуть публічними. Нічого приховувати ми не збираємося, тому що нам нема чого приховувати. Це має бути публічна відкрита інформація, суспільство має знати, що відбувається", - наголосив очільник РНБО.

За його словами, тактики засекречування інформації, пов'язаної з евакуацією українців, у влади не було.

"Ніякої тактики засекречування не було. Було чотири об'єкти (для розміщення евакуйованих - ред.), які були визначені заздалегідь. Залежно від тих чи інших процесів ухвалювалися б ті чи інші рішення ... Ніякого засекречування ніхто не робив свідомо. Просто не очікували, що буде таке сприйняття ситуації", - наголосив Олексій Данілов.

Нагадаємо, що 20 лютого 45 українців і 27 іноземців, евакуйованих з КНР, епіцентру поширення коронавірусу, поселили на 14-денну обсервацію у медичному центрі "Нові Санжари" в Полтавській області. Однак люди зразу ж почали протестувати проти розміщення в Нових Санжарах евакуйованих з Китаю: перекрили дорогу і вступили у сутичку з поліцейськими.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  до Зеленського звернулися троє жителів Нових Санжар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?