Ви - наша єдина надія: серби Косово звернулися за допомогою до Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Ви - наша єдина надія: серби Косово звернулися за допомогою до Путіна

Ви - наша єдина надія: серби Косово звернулися за допомогою до Путіна
Джерело:  EADaily

Представники громадського руху сербів Косово і Метохоніі звернулися з проханням до президента Росії Володимира Путіна не допустити визнання незалежності Косово на міжнародному рівні.

Своє прохання вони виклали у відкритому листі, який направили Путіну 28 червня, передає ONLINE.UA з посиланням на Eadaily.

У своєму листі противники сербської влади написали, що Путін їх єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово не буде визнана на міжнародному рівні, так як, на їхню думку, президент Сербії Олександр Вучич готовий до підписання мирного договору з "сепаратистами з Пріштіни", який дозволить "відокремити Косово і Метохію від Сербії".

"Поки існує Резолюція 1244, в якій говориться, що Косово і Метохія - це Сербія, вона є Сербією. Сподіваємося, що якась майбутня влада в Сербії скасує всі антиконституційні і антидержавні договори, які підписав діючий режим. А до тих пір Ви - наша єдина надія на те, що самопроголошена республіка Косово ніколи не буде визнана на міжнародному рівні",- написали серби Косово в листі Путіну.

Також учасники руху сербів Косово вважають чинну владу Сербії зайве "згідливою". Вони переконані, що Вучич "пообіцяв Заходу зробити незалежною республіку Косово, після чого вона увійде в НАТО".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада невизнаної "Придністровської Молдавської Республіки" виступила категорично проти виведення російських військ, заявивши, що вони допомагають зберігати мир і безпеку в так званій ПМР.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?