Ви не дали зброю і не закрили небо: Зеленський різко відповів на докори Байдена
Категорія
Політика
Дата публікації

Ви не дали зброю і не закрили небо: Зеленський різко відповів на докори Байдена

Ви не дали зброю і не закрили небо: Зеленський різко відповів на докори Байдена
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський звертає увагу американського колеги Джо Байдена на те, що Захід не забезпечив зброєю Україну та не закрив її повітряний простір, попри свої попередження щодо повномасштабного вторгнення армії РФ.

Джерело:  ZDF

Зеленський публічно відреагував на претензії Джо Байдена

Журналісти попросили президента України прокоментувати заяву Джо Байдена, який скаржився на те, що взимку Зеленський не хотів чути попередження про ймовірність наступу РФ.

Джо Байден (фото — flickr.com)

Якби мене почули, Україна мала б більше шансів зупинити вторгнення Російської Федерації, сигнали, які ви згадуєте, вони всі були різні. Дивіться, якщо все було так, якщо всі попередили Україну, що завтра буде повномасштабне вторгнення, виникає питання: чому повітряний простір не закрили, чому до цього вторгнення нам не поставили зброю і чому не було введено превентивних санкцій, щоб застерегти президента Росії? - підкреслив глава держави.

На переконання Володимира Зеленського, офіційний Київ повинен адресувати зустрічні запитання своїм партнерам, оскільки, як відомо, команда ОПУ закликала до превентивних санкцій, одна її ніхто не послухав.

Ми це пропонували, ми говорили, що Росія блокуватиме Чорне море. Ми також говорили про ракетну програму, я про це звітував рік тому і презентував програму, які засоби протиповітряної оборони нам потрібні, щоб захистити себе – і це правильна відповідь на ваше запитання. Скажімо чесно: ми до цього готувалися, спочатку нас ніхто не підтримував, а зараз я вдячний усім партнерам за підтримку, яку ми маємо, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?