Ви повинні - Зеленський висунув МОЗ беззастережну вимогу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ви повинні - Зеленський висунув МОЗ беззастережну вимогу

Ви повинні - Зеленський висунув МОЗ беззастережну вимогу
Джерело:  online.ua

7 квітня глава держави Володимир Зеленський заслухав щоденний звіт Кабміну та всіх відомств, залучених до боротьби з поширенням пандемії коронавірусу. Український лідер вимагає, щоб Міністерство охорони здоров’я продовжувало системно інформувати громадян щодо ризиків зараження COVID-19, а також способів захисту від нього. Зеленський наголосив, що це одне із найважливіших завдань МОЗ про яке не можна забувати. Про нараду в Офісі президента повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Щодня різними каналами – і по телебаченню, і в соцмережах – ви повинні невтомно давати рекомендації щодо превентивних заходів, особливо для людей, які в зоні високого ризику: стареньких, з хронічними хворобами та інших", - підкреслив глава держави.

Також в ОПУ детально обговорили поліпшення інформування людей щодо епідемії під час Великодніх свят.

"Уже сьогодні велике свято – Благовіщення. І люди, за традицією, хочуть піти до церков. Маємо ще активніше говорити про відповідальність не лише за своє життя та здоров’я, а й своїх близьких і людей навколо. Треба працювати над тим, щоб Великодні свята пройшли урочисто, з миром і безпечно", - наголосив очільник ОПУ Андрій Єрмак.

Окрім того, Зеленському повідомили, що уже скоро у відкритому доступі будуть звіти усіх лікарень щодо їхнього забезпечення засобами захисту, медичним обладнанням проти коронавірусу та працівниками.

"Така програма потрібна і для держави, щоб збирати інформацію, розраховувати потреби та прогнозувати забезпечення, і для медіа та громадян, а також для волонтерів, щоб вони бачили результати своєї роботи", - підкреслив глава КМУ Денис Шмигаль.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що вірусологи уже завершують перевірку облаштування регіональних лабораторій - це дуже важливо для покращення умов роботи лабораторій для виявлення коронавірусу.

Окрім того, глава держави заслухав інформацію посадовців щодо проведення церковних обрядів у безпечному для українців форматі, а також про можливості здійснення богослужінь онлайн.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Володимир Зеленський озвучив важливе завдання своїй команді та українській владі. Він підкреслив, щоб лікарям і медичним закладам повинна бути приділена особлива увага та пояснив свою вимогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?