"Ви знаєте, що ми можемо зробити": влада США пригрозила Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

"Ви знаєте, що ми можемо зробити": влада США пригрозила Євросоюзу

"Ви знаєте, що ми можемо зробити": влада США пригрозила Євросоюзу
Джерело:  online.ua

Влада Штатів запевняє, що має інструменти протидії реалізації проекту "Північний потік-2". У Вашингтоні кажуть, що європейські країни знають про можливості США у цій ситуації. З даною заявою виступив заступник держсекретаря Джон Салліван під час свого візиту до Варшави, передає ONLINE.UA з посиланням на PAP.

Чиновник підкреслив, що у США усвідомлюють ризики та наслідники від реалізації проекту.

"Ми чітко представили нашу позицію нашим союзникам з НАТО і європейським партнерам. Ми вважаємо, що це дуже погана ідея як з огляду на безпеку і диверсифікацію джерел енергії", – заявив він.

За його словами, на подальші кроки Вашингтона у цьому напрямку потрібно ще почекати. Однак європейські політики знають, які інструменти має США для протидії "Північному потоку-2".

"Я ще не готовий озвучувати щось у цьому питанні від американського уряду. Можу лише повторити рішучу і послідовну позицію, яка вказує, що "Північний потік-2" є дуже поганим проектом для Європи", – додав Салліван.

Як відомо, будівництво газопроводу "Північний потік-2" через Балтійське море вже почалося і, як очікується, буде завершене до кінця 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецкій припустив, що після запуску "Північного потоку-2" Путіна вже нічого не буде зупиняти і він може піти на Київ. У Кремлі назвали цю заяву Моравецького невдалою інсинуацією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?