Вибір телевізора плазми: як зробити вдалу покупку без помилок
Категорія
Новини компаній
Дата публікації

Вибір телевізора плазми: як зробити вдалу покупку без помилок

Вибір телевізора плазми: як зробити вдалу покупку без помилок
Джерело:  online.ua

Люди зважуються оновити телевізор приблизно раз на 5, а то і всі 10 років. У сучасному світі за такий, здавалося б, короткий термін може статися величезний стрибок технологій! Щоб не загубитися в розмаїтті моделей і зробити правильний вибір, покупцеві буде не зайвим ознайомитися з цією статтею.

Розрахунок діагоналі телевізора

Діагональ - дуже важлива характеристика телевізора. При цьому найширша діагональ не завжди найправильніша. Якщо помилитися з вибором величини дисплея, можна довго мучитися від неякісного зображення і навіть пошкодувати про покупку, так і не зрозумівши причин незадоволення. А проблема може полягати в тому, що людині доводиться дивитися на занадто великий екран з дуже маленької відстані, і навпаки.

У магазинах електроніки можна зустріти як зовсім мініатюрні моделі з 26-дюймовою діагоналлю, так і цілі кінотеатри на 180 дюймів. Щоб напевно знати, яка довжина підійде для конкретного випадку, потрібно зробити наступне.

  1. Визначитися, де буде встановлений телевізор.

  2. Відзначити місце, з якого глядач найчастіше буде його дивитися.

  3. Виміряти відстань між цими двома точками.

В ідеалі вона повинна вийти в 3 рази більше передбачуваної діагоналі екрану. Наприклад, якщо відстань становить близько 2,5 метрів, оптимальною буде діагональ 32 дюйми.

Оптимальна роздільна здатність екрану

Роздільна здатність визначає кількість точок (пікселів) по вертикалі і по горизонталі картинки. Екрани з найбільшою кількістю точок дають найбільш якісне зображення. Навіть великі плани на такому дисплеї зберігають свою чіткість і показують найдрібніші деталі об'єкта. Існують такі типи роздільних здатностей:

  • 1280 × 720;

  • 1920x1080 Full HD;

  • 3840x2160 Ultra HD 4K;

  • 7680x4320 8K.

При виборі роздільної здатності потрібно орієнтуватися на довжину діагоналі телевізора. Якщо вона менше 32 дюймів, то достатньо роздільної здатності НD Ready. Шукати більшого не має сенсу. Але якщо розмір екрану виходить за межу 32 дюйми, роздільна здатність Full HD відмінно впорається зі своїм завданням.

Формат Ultra HD 4K передбачає чіткість картинки навіть на максимально великих екранах. Викликає питання тільки актуальність такої технології. Справа в тому, що в сьогоднішньому світі відео існує не так багато контенту, що вимагає високої роздільної здатності.

Не дивлячись на цей факт, якість 8К все ж просувається на ринку, а це означає, що незабаром глядача дивуватимуть новою якістю телевізійного продукту.

Функціонал сучасної плазми

На сучасному рівні розвитку технологій телевізор вже давно не просто коробка з функцією перемикання каналів, налаштуванням звуку і картинки. Тепер користувач може скористатися USB-портом для підключення флеш-накопичувача з фотографіями, музикою, фільмами.

У сучасного телевізора може бути HDMI, через який до нього може бути підключений комп'ютер або ноутбук.

Через AV-порт підключають додаткове звукове обладнання.

Для підключення до інтернету телевізор може використовувати Wi-Fi, а якщо такого немає, передбачений LAN для мережевого кабелю.

Фактично смарт-телевізор в сфері розваг замінює стаціонарний комп'ютер, тому що через нього можна виходити в інтернет, вести діалоги в соцмережах і завантажувати додатки. При цьому ціна на телевізор плазму коливається в межах 18 тис. гривень.

Виходячи з описаних технічних характеристик, покупець зможе відшукати телевізор, який стоїть на перехресті практичних потреб і можливостей гаманця.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?