Вибори на Донбасі зараз - це несерйозно: Тука назвав свої терміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донбасі зараз - це несерйозно: Тука назвав свої терміни

Вибори на Донбасі зараз - це несерйозно: Тука назвав свої терміни
Джерело:  Сьогодні

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що проводити вибори в окремих районах Донецької і Луганської областей можна буде через 5 років.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Сегодня.
"З моєї точки зору, вимагати зараз проведення виборів на тій стороні - це несерйозно. Я знаю, що є в Луганській області на тій території, яка зараз окупована, райони, де до 75% населення орієнтовано проукраїнськи. Але при нинішніх умовах, природно, люди бояться висловлювати свої переваги і симпатії. Про які вибори може йти мова?", - сказав Тука в інтерв'ю виданню.
Відповідаючи на питання, коли, на його думку, на Донбасі можна буде провести вибори, губернатор відповів:
"Років через 5. Я вважаю, що перш ніж проводити вибори, потрібен якийсь тайм-аут, щоб повернути населення Луганської та Донецької областей до нормального розуміння речей. Це перше. І друге - вивести ці регіони з-під неконтрольованого управління "батьками Донбасу".
Тука вважає ситуацію в Луганській області непростою: з одного боку бойовики продовжують обстріли на блокпостах, з іншого - центральна влада недопрацьовує як в інформаційній, так і соціальній політиці, а відновлення Донбасу з економічної точки зору складно уявити.
За словами голови Луганської ОВЦА, кількість тих, хто ратує за війну, з обох боків лінії розмежування зменшується, а мирне населення все більше симпатизує Україні.
Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко розглядає референдум як можливу ​​альтернативу виборам на окупованій території Донецької і Луганської області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?