Вибори на Донеччині: Клімкін ошелешив новою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори на Донеччині: Клімкін ошелешив новою заявою

Вибори на Донеччині: Клімкін ошелешив новою заявою
Джерело:  online.ua

Глава міністерства закордонних справ Павло Клімкін

заявив, що логіка Мінських домовленостей завжди передбачала, ніби Україна отримає контроль над кордоном на сході країни тільки після проведення виборів на окупованому Донбасі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «

Українську правду

».


Таку заяву Клімкін зробив, відповідаючи на запитання депутатів під час «години запитань до уряду» у Верховній Раді.


При цьому Клімкін зазначив, що до моменту отримання контролю над кордоном його контролюватиме ОБСЄ.


"Мінські домовленості ніхто не міняв і не дозволить їх міняти не на нашу користь, і ніхто не дозволить змінювати відповідну черговість", - заявив Клімкін.


"Логіка Мінських домовленостей полягає в тому, що без моніторингу з боку ОБСЄ за кордоном, який повинен включати можливість ОБСЄ перебувати уздовж неконтрольованої ділянки кордону зі спеціальними базами, щоб були відповідні представники ОБСЄ на пунктах пропуску з нашого боку кордону, і щоб було відповідне відеоспостереження. (Без цього - Ред.) Ніякої реальної безпеки бути не може", - заявив Клімкін.


За його словами, "інакше обговорювати питання виведення військ або виведення зброї немає ніякого сенсу".


"Тому спочатку повний моніторинг з боку ОБСЄ, вироблення планів передачі кордону, і на другий день після виборів - передача кордону українським прикордонникам. Така логіка була закладена спочатку в Мінських домовленостях, і ніколи ніким не змінювалася", - сказав міністр закордонних справ.


Раніше президент Петро Порошенко, глава МЗС та інші учасники переговорів в Мінську заявляли, що Мінські угоди передбачають спочатку виконання всього блоку з безпеки, в тому числі і отримання Україною повного контролю над українсько-російським кордоном, а вже після цього - проведення виборів.


Як повідомляв ONLINE.UA, президент

Петро Порошенко в ході свого візиту в Харківську область 15 жовтня пообіцяв, що Україна не буде виконувати політичної частини Мінських домовленостей до тих пір, поки не буде виконано пакет з безпеки.


У той же час 20 жовтня, після зустрічі лідерів "нормандської четвірки" в Берліні, заступник глави Адміністрації президента

Костянтин Єлісєєв заявив, що Україна отримає доступ до неконтрольованих ділянок кордону з Росією на другий день після проведення місцевих виборів на окупованій частині Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?