Вибори президента США: Трамп зважився на шокуючий крок
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори президента США: Трамп зважився на шокуючий крок

Вибори президента США: Трамп зважився на шокуючий крок
Джерело:  online.ua

Команда чинного очільника Білого дому Дональда Трампа неочікувано для всіх подала позови до судів штатів Джорджія, Мічиган і Пенсільванія з вимогою зупинити підрахунок голосів, посилаючись на відсутність доступу до відстеження підрахунку. Менеджер штабу американського лідера Білл Степьен не повідомив подробиці, однак поскаржився, що вони фіксують "порушення в декількох округах Вісконсіна" та інших штатах і будуть вимагати перерахунку голосів. Експерти вважають, що подібні кроки підтверджують зародження правової стратегії, про яку Дональд Трамп сигналізував протягом декількох тижнів, а саме, що він буде атакувати цілісність процесу голосування в штатах, де перемагає його опонент. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Окрім того, особистий адвокат чинного президента Штатів Руді Джуліані також почав публічно скаржитися, що підрахунок голосів у Філадельфії, штат Пенсільванія, був "абсолютно незаконним".

"На жаль, мені шкода це говорити про своє рідне місто, у Філадельфії є репутація міста з шахрайством на виборах", — заявив юрист.

Також він наголосив, що має намір з'ясувати, "скільки мертвих людей проголосувало тут". Що важливо розуміти, від штату Пенсільванія в Колегію виборників будуть направлені 20 осіб.

Не можна також не згадати про те, що кандидат від Демократичної партії Джо Байден перемагає в ключовому штаті Мічиган. У Мічигані суперник Трампа отримає 16 голосів вибірників. Таким чином, згідно з даними телеканалу, Байден отримує 264 голоси, в той час як чинний президент США Дональд Трамп - 214. Як уже згадувалося, щоб перемогти на президентських виборах, потрібно 270 голосів вибірників. Окрім того, Джо Байден виграв вибори у Вісконсині. Видання Politico наголошує, Байден переміг з 49,6%, у Трампа - 48,9%. Це дані після опрацювання 95% голосів. Вважається, що кількість ще не підрахованих бюлетенів не змінить ім'я переможця.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше колишній глава українського уряду Олексій Гончарук, який наразі мешкає у Штатах, вирішив розповісти українцям, що ж насправді зараз відбувається в США. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?