Вибори президента в Молдові: Росія бореться з Європою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори президента в Молдові: Росія бореться з Європою

Вибори президента в Молдові: Росія бореться з Європою
Джерело:  Укрінформ

У Молдові проходить другий тур президентських виборів: громадяни країни обирають главу держави серед двох кандидатів –  проросійського лідера Партії соціалістів Ігоря Додона, котрий заявляв про фактичну належність Криму Росії, та єдиного кандидата від правих сил Майї Санду, яка виступає за інтеграцію країни в Євросоюз.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Укринформ.

Виборчі дільниці по всій країні будуть працювати до 21:00 години.
Як повідомили в Центрвиборчкомі Молдови, у виборчі списки були включені більше 3,2 мільйонів чоловік, у тому числі тих, хто проживає на території Придністров'я, непідконтрольного Кишиневу.
Попередні дані про явку на виборах будуть оголошені до 22:00 години, а проміжні підсумки голосування оголосять вранці 14 листопада.


Читайте також: Стало відомо про успіх неприємного для України політика на виборах в Молдові.

Варто зазначити, що в першому турі виборів президента за Ігоря Додона проголосували понад 48% виборців, а за Майю Санду підтримали близько 38% виборців.


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  Ігор Додон назвав анексований Крим "де-факто частиною Росії" і зізнався, що розмірковує про визнання окупації.


У свою чергу,  лідер Ліберально-демократичної партії Віорел Чиботару, який підтримує Санду, запевнив, що вона "готова стати президентом усіх громадян Молдови".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?