Вибори у Білорусі: в ОБСЄ зробили невтішну заяву
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори у Білорусі: в ОБСЄ зробили невтішну заяву

Вибори у Білорусі: в ОБСЄ зробили невтішну заяву
Джерело:  online.ua

Міжнародні спостерігачі ОБСЄ, які були присутніми на виборах до парламенту Білорусі, заявили про ігнорування громадських свобод у країні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За словами голови спостережної місії Маргарет Седерфельт, влада не гарантувала цілісність виборчого процесу на необхідному рівні.

Зокрема, спостерігачі зафіксували виключення кандидатів від опозиційних сил, обмеження можливостей для агітації серед населення, а також чисельні недоліки у процесі підрахунку голосів.

"Ці вибори продемонстрували загальну відсутність поваги до демократичних зобов'язань", - підкреслила Седерфельт.

Представники Парламентської асамблеї Ради Європи висловили розчарування. Білорусь не дотримується рекомендацій для поліпшення виборчого процесу. Це знижує можливість білорусів обирати керівництво.

Нагадаємо, на виборах до білоруського парламенту не переміг жоден опозиційний кандидат.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент РБ Олександр Лукашенко напередодні виступив із несподівано жорсткою заявою стосовно РФ. Він стверджує, що Мінськ не підпише жодних документів, поки не отримає поступок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?