Вибори в Болгарії: екзит-поли показують радісний для Кремля результат
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Болгарії: екзит-поли показують радісний для Кремля результат

Вибори в Болгарії: екзит-поли показують радісний для Кремля результат
Джерело:  online.ua

На  президентських виборах в Болгарії, згідно з даними екзит-полів, лідирує представник Соціалістичної партії, генерал Румен Радев, відомий своєю проросійською орієнтацією.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".


На другому місці по екзит-полам - представник правлячої партії ГЕРБ (Громадяни за європейський развиток Болгарії), спікер парламенту Цецка Цачева.


"Згідно з опитуваннями, які проводилися на виході з виборчих дільниць після голосування, на виборах президента лідирує Румен Радев - за нього проголосували 24,8% виборців, на другому місці - Цецка Цачева, що набрала, 23,5% голосів", - повідомили представники болгарського соціологічного агентства "Альфа Рісирч".


Також з'явилися дані, представлені організацією "Геллап": за Румена Радєва проголосували 26,7% виборців, за Цецку Цачеву - 22,5%.


«Проти всіх» проголосували близько 6% опитаних виборців. Явка на виборах склала близько 53%.


Екзит-поли показують, що в Болгарії очікується другий тур президентських виборів, який пройде 13 листопада.


Як повідомляв ONLINE.UA, агентство  Reuters опублікувало доповідь Американської приватної дослідницької організації, в якій говориться, що Росія вербує в Європі симпатизуючих їй політиків для маніпулювання в країнах Центральної та Східної Європи, дискредитації ліберально-демократичної моделі Заходу і підриву трансатлантичних відносин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?