Вибори в Києві можуть виграти Кличко, Пальчевський чи Омельченко - західні соціологи
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибори в Києві можуть виграти Кличко, Пальчевський чи Омельченко - західні соціологи

Вибори в Києві можуть виграти Кличко, Пальчевський чи Омельченко - західні соціологи

За результатами опитування, проведеного в жовтні 2019 року, якби вибори київського мера відбулися в найближчу неділю, то велика частина опитаних віддала б свої голоси за нинішнього мера Києва Віталія Кличка (31,4%), засновника клініки «Євролаб» Андрія Пальчевського (14 , 1%), колишнього мера Києва Олександра Омельченка (9,7%) і колишнього генерального директора «1 + 1 Медіа» Олександра Ткаченка (9,6%).
Про це йдеться в дослідженні, опублікованому міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія), передає ONLINE.UA з посиланням на "Українські новини".

Інші кандидати мали б значно менші шанси на перемогу в київських виборах: Володимир Бондаренко - 6,7%, Андрій Іллєнко - 5,1%, Олександр Попов - 4,3%, Микола Катеринчук - 3,1%, Анатолій Гриценко - 2, 8%, Геннадій Балашов - 2,4%, Ігор Смешко - 2,3% та інші.
В опитуванні були вказані імена тих кандидатів, які з найбільшою ймовірністю візьмуть участь у виборах київського мера. Результати дослідження представлені в таблицях. Вказані відповіді респондентів, які вирішили брати участь в голосуванні і вже визначилися зі своїм вибором.
На питання «Чи згодні ви з тим, що вибори київського мера потрібно проводити в цьому році?» 63,4% опитаних дали позитивну відповідь, 26,4% відповіли негативно і 10,2% опитаних вагалися з відповіддю.
 
Чи згодні ви з тим, що вибори київського мера потрібно проводити в цьому році?
(%, серед усіх опитаних)
- Так, вибори мера Києва необхідно проводити в цьому році - 63,4%
- Ні, вибори мера Києва не потрібно проводити в цьому році - 26,4%

- Важко відповісти - 10,2%.

Також автори дослідження звертають увагу на такі тенденції, пов'язані з майбутніми виборами київського мера:
• З високою часткою ймовірності результати виборів в Києві матимуть мало спільного з результатами президентських і парламентських виборів, що відбулися в Україні раніше. У кандидата від партії «Слуга народу» - недостатньо високі шанси на перемогу.
• В даний час можна виділити чотирьох кандидатів, які користуються значною підтримкою в Києві. Різниця в їх нинішньому рейтингу не дає підстав робити будь-які суворі припущення про те, хто стане новим київським мером. У той же час «Велика четвірка», швидше за все, збережеться до самих виборів.
• Вибори в Києві будуть знову характеризуватися протистоянням нових облич в українській політиці і політиків-старожилів, що ганяються за будь-якими потенційно досяжними посадами і які беруть участь у всіх українських виборах. Серед перших - Андрій Пальчевський, Сергій Притула, Гарік Корогодський. Серед останніх - Ігор Смешко, Анатолій Гриценко, В'ячеслав Кириленко, Микола Катеринчук. Крім того, в списку потенційних кандидатів - кілька людей з великим досвідом роботи в київській мерії і навіть чотири людини, які раніше були мерами Києва або главами Київської держадміністрації - Віталій Кличко, Олександр Омельченко, Олександр Попов та Іван Салій.
Опитування проводилося на території України міжнародним дослідницьким центром BURI-Україна (The Belgium-Ukraine Research Institute, Бельгія) протягом 1-4 жовтня 2019 року. Загальна кількість респондентів - 2012 осіб. Метод опитування - комбіновані інтерв'ю. Ймовірна похибка - 2,2%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?