Вибори в Молдові принесли радісний для Кремля і сумний для України результат
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в Молдові принесли радісний для Кремля і сумний для України результат

Вибори в Молдові принесли радісний для Кремля і сумний для України результат
Джерело:  РІА Новини

Проросійський лідер Партії соціалістів Ігор Додон, який заявляв про фактичну приналежність Криму Росії

, повідомив про свою перемогу на прямих виборах президента Молдови.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РІА Новини.


У другому турі суперником Додона виступила єдиний кандидат від правої опозиції, голова партії "Дія і солідарність" Майа Санду. За даними Центральної виборчої комісії Молдови, після підрахунку 99,09% протоколів Додон лідирує з 53,12% голосів, його опонент Санду набирає 46,88%.


"З упевненістю можу сказати, що ми перемогли на цих президентських виборах. Ще триває голосування за океаном. Але на даний момент ми вже отримали 50% + 1 голос. Ми перемогли", - заявив Додон на брифінгу.


Він також звернувся до виборців, які голосували за його опонента Майю Санду.


"Хочу звернутися до тих, хто голосував за Майю Санду, до свого опонента. Хочу вас привітати з дуже хорошим і гідним результатом. Але зараз ми повинні зробити все можливе, щоб не було розколу в суспільстві", - сказав лідер соціалістів.


За його словами, він буде президентом усіх громадян Молдови - і лівих, і правих, і його прихильників, і його супротивників.


Як повідомляв ONLINE.UA,

Ігор Додон заявив, що анексований Крим де-факто є частиною Росії

. При цьому він зазначив, що цей факт не визнаний Заходом і більшістю країн, додавши, що не знає, чи буде визнаний в найближчому майбутньому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?