Вибори в ОРДЛО - Україна висунула безапеляційні вимоги бойовикам
Категорія
Україна
Дата публікації

Вибори в ОРДЛО - Україна висунула безапеляційні вимоги бойовикам

Вибори в ОРДЛО - Україна висунула безапеляційні вимоги бойовикам
Джерело:  online.ua

7 травня глава ОПУ Андрій Єрмак на зустрічі з журналістами за участі представників ТКГ нагадав про безкомпромісні вимоги, які офіційний Київ озвучив пропросійським силам. Він наголосив, що для місцевих виборів на окупованій частині Донбасу наша країна має повернути контроль над східним кордоном і отримати підтвердження Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ про можливість проведення там демократичних виборів, повідомляє ONLINE.UA.

"Наша позиція базується на нормах Копенгагенської конвенції, яка лежить в основі законодавства про вибори практично всіх цивілізованих країн. У ній чітко прописано, що вибори не можуть проходити, якщо державний кордон не перебуває під контролем держави, де проходять вибори. Я думаю, що ми прийдемо до цього питання на обговоренні в одній із підгруп (ТКГ). Для нас це одне з дуже важливих питань. Я думаю, що це буде в процесі переговорів (вирішуватися)", - поділився своїми думками Андрій Єрмак.

У нього також поцікавилися, чи можуть вибори в ОРДЛО відбутися у жовтні 2020 року, на що глава ОПУ відповів:

"За нашим законодавством, підготовка до виборів має розпочатися за 60 днів, – до цього строку повинно бути зрозуміло, що розпочалися якісь процеси, які дадуть можливість ОБСЄ зафіксувати, що ця територія може проводити відкриті демократичні вибори".

Варто звернути увагу на те, що до 3 жовтня, за законом, має розпочатися кампанія з місцевих виборів, але до цього Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі має чітко озвучити свою оцінку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 6 травня очільник Офісу президента Андрій Єрмак в ході телефонних переговорів запропонував політичним радникам лідерів країн–членів Нормандського формату  перезавантажити роботу ТКГ у Мінську. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?