"Вибори" в Придністров'ї: в Україні пояснили, в чому виграв Путін
Категорія
Світ
Дата публікації

"Вибори" в Придністров'ї: в Україні пояснили, в чому виграв Путін

"Вибори" в Придністров'ї: в Україні пояснили, в чому виграв Путін
Джерело:  Контракти.ua

Український журналіст Віталій Портников вважає, що "вибори" в самопроголошеній республіці Придністров'я президент РФ Володимир Путін використав як спектакль для України.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Контакт ы .UA".
Нагадаємо, прокремлівський кандидат, спікер придністровського "парламенту" Вадим Красносельський буквально розгромив на "виборах" її тепер вже колишнього керівника Євгена Шевчука.
У листопаді ж в Молдові президентом став також проросійський кандидат Ігор Додон.
"Тепер у Кремля будуть свої "зрозумілі" президенти і в Кишиневі, і в Тирасполі. Незважаючи на те, що без успіху на парламентських виборах у Ігоря Додона не буде можливості зробити практичні кроки по об'єднанню Молдови, проросійський президент зможе вести з кремлівською маріонеткою в Тирасполі розмови про федералізацію країни, створювати ілюзію швидкого возз'єднання, спокушати новими можливостями в разі, якщо Молдавська федерація виникне. Цей огидний спектакль, заради якого Москва допомогла перемогти Додону і призначила переможцем придністровських виборів Красносельського, розігруватиметься не для Молдови. Він розігруватиметься для нас" , - написав в зв'язку з цим Портников.
Таким чином Путін намагався показати Україні, що з лідерами невизнаних республік, тобто ватажками ДНР і ЛНР, можна вести переговори.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент України Петро Порошенко дав згоду на виділення "зеленого коридору" для виведення російських військ з території Придністров'я.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?