Вибори в США: партія Трампа зберегла контроль над Сенатом
Категорія
Політика
Дата публікації

Вибори в США: партія Трампа зберегла контроль над Сенатом

Вибори в США: партія Трампа зберегла контроль над Сенатом
Джерело:  online.ua

У США пройшли проміжні вибори в Конгрес. За попередніми результатами: контроль у верхній палаті американського парламенту зберігає Республіканська партія. Про успіх республіканців на виборах повідомив президент США Дональд Трамп, повідомляє ONLINE.UA.

"Величезний успіх сьогодні. Спасибі всім!", - прокоментував попередні результати виборів в США Трамп.

При цьому, партія Трампа за підсумками проміжних виборів до Конгресу США втратила більшість в Палаті представників - в нижній палаті Конгресу США. Остаточних результатів ще немає, але відомо, що демократи вже гарантували собі як мінімум 23 додаткових місця в нижній палаті.

В апараті Ненсі Пелосі, яка очолює фракцію Демократичної партії в Палаті представників, повідомили, що Трамп уже привітав демократів з перемогою.

Як відомо, на цих виборах в Конгрес США переобиралися 35 з 100 сенаторів. До цих виборів більшість була на боці партії Трампа - республіканці контролювали 51 голос в Сенаті.

Нагадаємо, під час передвиборної кампанії Трамп називав майбутні вибори в Конгрес США "референдумом про довіру президенту". До цього голосування в обох палатах Конгресу більшість була за республіканцями.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Трамп назвав свою перемогу на виборах в 2016 році найгіршим, що могло трапитися з Росією.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?