Вибори в США: соціологи дізналися, кому саме Трамп зобов'язаний своєю перемогою
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в США: соціологи дізналися, кому саме Трамп зобов'язаний своєю перемогою

Вибори в США: соціологи дізналися, кому саме Трамп зобов'язаний своєю перемогою
Джерело:  CNN

Після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США CNN опублікував детальні дані екзит-полів, які показують, за яких кандидатів віддавали свої голоси різні верстви населення.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.
Так за Трампа віддали свої голоси 63% білих чоловіків і 53% білих жінок, в той час як Клінтон отримала 74% голосів небілих виборців. Трампу також дісталися голоси третини всіх латиноамериканських чоловіків і 26% латиноамериканських жінок.
Читайте також: Трамп незручний для Путіна, а де в чому вже готовий нашкодити Кремлю - політолог
Виборці молодше 45 років в основному віддавали перевагу Клінтон - близько 53%, і приблизно така ж кількість людей старше 45 років голосували за Трампа.
За мільярдера також віддали свої голоси 51% виборців, які отримали освіту тільки в школі і менше 43% відсотків, які закінчили коледж. За Клінтон голосували випускники коледжів - 49%, і університетів - 58%.
Клінтон також отримала 52% голосів виборців, що заробляють менше $50 000 на рік, а виборці з іншим рівнем доходу голосували за Трампа.
Варто також відзначити, що події останніх тижнів вплинули на думку виборців, адже більшість тих, хто голосував за Клінтон, визначилися в своєму виборі ще до вересня - близько 51% виборців.
Як повідомляв ONLINE.UA, верховний представник Європейського союзу у закордонних справах і політиці безпеки Федеріка Могеріні запросила міністрів закордонних справ країн ЄС для обговорення підсумків виборів президента США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?