Вибори в США: стало відомо про першу перемогу одного з кандидатів
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибори в США: стало відомо про першу перемогу одного з кандидатів

Вибори в США: стало відомо про першу перемогу одного з кандидатів
Джерело:  online.ua

Кандидат в президенти США від Демократичної партії Хілларі Клінтон перемогла в першому голосуванні на  виборах в США, яке традиційно проходить опівночі в селі Діксвілл-Нотч в штаті Нью-Гемпшир.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Twitter CNN.
Клінтон отримала 4 голоси з 8, Трампа підтримали 2 людини. Ще 1 голос був відданий за кандидата від Лібертаріанської партії Гері Джонсона, на останньому бюлетені було написано "Мітт Ромні" (кандидат в президенти США від Республіканської партії на виборах 2012 року).


Населення Діксвілл-Нотч, за даними перепису 2010 року, становить 12 осіб. Населений пункт знаходиться на північному сході США біля однойменного гірського перевалу і за традицією першим голосує на президентських виборах.
Читайте також: Обама знайшов новий привід посміятися над Трампом
Традиція склалася з 1960-х років з ініціативи місцевого жителя.
Як повідомляв ONLINE.UA,  до офіційного старту голосування 8 листопада в США достроково проголосували 43,2 млн чоловік. Найбільше тих, хто скористався своїм правом віддати голос достроково, виявилося у Флориді - 6,4 млн осіб. ЗМІ повідомляють про рекордну явку в 23 штатах і окрузі Колумбія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?