Вибух газопроводу в Лубнах: названі терміни відновлення газопостачання
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух газопроводу в Лубнах: названі терміни відновлення газопостачання

Вибух газопроводу в Лубнах: названі терміни відновлення газопостачання
Джерело:  online.ua

У населених пунктах, які залишилися без газу після вибуху магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород в Полтавській області, відновлять газопостачання 10 січня. У ДСНС повідомили, що факельне горіння висотою до 1 м над землею вдалося зупинити. Голова Полтавської ОДА Олег Синегубов за підсумками засідання оперативного штабу запевнив, що ситуація після вибуху контрольована, а в "Лубнигаз" відзначили, що повне відновлення газопостачання займе близько двох годин, передає ONLINE.UA.

"Зараз йде технічний процес відведення газу. За кілька годин фахівці почнуть поступово відновлювати газопостачання населених пунктів в обхід зруйнованого ділянки газопроводу. Працівники соціальних служб і рятувальники здійснюють оповіщення жителів про заходи безпеки", - повідомив глава Полтавської ОДА.

В "Лубнигаз" уточнили, що населені пункти Новооржицьке, Лазірки, Хоружівка, Вишневе, Райозеро і Тарасівка вже з газом, але ще без газопостачання залишаються 2860 домогосподарств, 4 сільради і 7 бюджетних установ.

"Відновлення газопостачання споживачам, за розрахунками, відбудеться протягом двох годин після усунення аварії Укртрансгазом. Просимо абонентів перед поновленням газопостачання переконатися, що газові конфорки та інше обладнання виключені, газові крани - перекриті, газовий котел - відключено, приміщення - провітрено. У разі надзвичайних ситуацій, або якщо відчуєте запах газу - терміново телефонуйте 104! ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вибух на газопроводі стався напередодні, 9 січня, поблизу міста Лубни Полтавської області. Його причиною, за попередніми даними, стала розгерметизація. Оператор газотранспортних систем України повідомив, що проводиться розслідування. Не виключена диверсія.

Раніше ONLINE.UA публікував відео з місця вибуху на газопроводі під Лубнами. На кадрах видно, що в результаті аварії виникла масштабна пожежа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?