Вибух на шахті в «ЛНР»: з’явилися подробиці трагедії
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух на шахті в «ЛНР»: з’явилися подробиці трагедії

Вибух на шахті в «ЛНР»: з’явилися подробиці трагедії
Джерело:  online.ua

Починають з’являтися перші деталі про потужний вибух на шахті «Східкарбон», який стався 25 квітня в Лутугінському районі окупованої частини Луганщини. Як вже повідомлялось на ONLINE.UA, в результаті аварії загинули 17 гірняків – вся зміна, що перебувала на шахтному горизонті в момент вибуху.

За інформацію місцевих жителів, місце, де стався вибух газу, представляє собою копанку – відкритий заново ствол закритою радянської шахти. Датчиків метану в шахті не було. Люди працювали на свій страх і ризик, з мінімально необхідними засобами безпеки.

Масштаб вибуху на глибині 150 метрів був таким, що не залишав шанси на порятунок тих, хто опинився під землею.

«На шахті прогриміло не менше 5 вибухів. Щоб ви зрозуміли потужність: з шахти виштовхнуло вагонетку, яка пролетіла 200 метрів, немов снаряд з гармати», – повідомляє журналіст Євген Спірін.

Керівництво шахти не звернулось за допомогою до гірничо-рятувального загону у Лисичанську, який знаходиться під контролем української владі. Замість цього вони майже добу очікували на приїзд російських рятувальників з Ростовської області.

Станом на 16:00 26 квітня всіх 17 загиблих шахтарів дістали на поверхню.

Нагадаємо, що вчора в уряді пояснили, що станеться з субсидіями в новому опалювальному сезоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?