Вибух шахти на Львівщині: стали відомі нові важливі деталі
Категорія
Події
Дата публікації

Вибух шахти на Львівщині: стали відомі нові важливі деталі

Вибух шахти на Львівщині: стали відомі нові важливі деталі
Джерело:  online.ua

Рятувальники піднімають на поверхню 20 гірників з шахти №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" у Львівській області, де раніше прогримів вибух.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
На місці події працюють 50 чоловік і 7 одиниць техніки. Відзначається, що до місця аварії негайно вилітають прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, міністр енергетики України Ігор Насалик і глава ДСНС Микола Чечоткін.

Читайте також: Траге дія на шахті у Львівській області: з'явилися нові подробиці
У Нацполіції заявили, що за фактом інциденту відкрили кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Запобіжний захід за цією статтею передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.
"За попередніми даними, обвалення сталося в результаті вибуху метану. Загинули вісім гірників, шестеро травмовані, ще двадцять врятовані. Вже відкрито кримінальне провадження, на місці події працює слідчо-оперативна група", - прокоментував трагедію глава львівської поліції Валерій Середа.
Тим часом прес-секретар українського президента Петра Порошенка Святослав Цеголко написав в Facebook: "Президент України оголосив всеукраїнську жалобу через трагедію на Львівщині. Відповідний указ підписаний сьогодні".
Як повідомляв ONLINE.UA, спеціальна комісія встановить, чи пов'язаний вибух на шахті у Львівській області зі збільшенням видобутку вугілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?