Вибух у Бейруті: влада Лівану уже арештувала 16 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибух у Бейруті: влада Лівану уже арештувала 16 людей

Вибух у Бейруті: влада Лівану уже арештувала 16 людей
Джерело:  online.ua

Влада Лівану розповіла про арешт 16 людей в межах розслідування масштабного смертельного вибуху в порту столиці країни - Бейрута. Варто звернути увагу на те, що серед затриманих є також генеральний менеджер порту Хассан Корайтем - його мають намір допитати уже 7 серпня. Окрім того, наголошується, що Центральний банк заморозив рахунки кількох осіб, включно з рахунками Корайтема та очільника митного управління. Про це інформує агентство Associated Press із посиланням на свої анонімні джерела, передає ONLINE.UA.

Варто зверунти увагу на те, що президент Європейської ради Шарль Мішель та президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн закликали країни блоку надати допомогу Лівану у зв’язку з руйнівним вибухом у Бейруті. У своєму спільному листі вони наголошують, що вдячні країнам, які одразу з власної ініціативи пообіцяли допомогти Лівану і вже надають допомогу, у тому числі через активований механізм цивільного захисту ЄС.

"Ми маємо пам’ятати про тісне партнерство між ЄС та Ліваном. Це країна стратегічної ваги, яка прийняла найбільшу кількість біженців на душу населення... У ситуації величезних гуманітарних потреб та необхідності відбудови наша солідарність, як і всієї міжнародної спільноти, потрібна більше ніж будь-коли. Це у наших спільних інтересах - діяти зараз, щоб зменшити наслідки цієї трагедії. Закликаємо вас посилити підтримку ваших країн для Лівану - як з точки зору невідкладних потреб, так і з довгостроковою перспективою для відбудови країни", - закликали лідери ЄС.

Окрім того, наголошується, що органи влади Євросоюзу забезпечать належну координацію надання допомоги через механізми ЄС.

Нагадаємо, що 4 серпня великий вибух стався в ліванській столиці Бейрут - він пошкодив будинки на відстані до 10 км. Згідно з останніми даними, вибух забрав життя 137 людей, ще щонайменше 5 тисяч були поранені. ЗМІ стверджують, що у Бейруті вибухнула селітра з судна, що належить росіянину. 2 750 тонн аміачної селітри, яку використовують у добривах та бомбах, 6 років зберігали без відповідних заходів безпеки. Що важливо розуміти, вибух у Бейруті залишив 300 тисяч людей бездомними, завдані збитки оцінюють у понад 3 млрд доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава МЗС Дмитро Кулеба офіційно заявив про те, що Україна вже готується надати допомогу у відповідь на запит Лівану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?