Вибух в Санкт-Петербурзі: з'явилися нові дані про терориста і жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибух в Санкт-Петербурзі: з'явилися нові дані про терориста і жертви

Вибух в Санкт-Петербурзі: з'явилися нові дані про терориста і жертви

Вибух в метро Санкт-Петербурга 3 квітня, в результаті якого загинуло 11 осіб, і понад 40 постраждали, скоїв терорист-смертник.


Онлайн-хроніку подій в зв'язку з вибухом в метро Санкт-Петербурга читайте на ONLINE.UA


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Росія", що цитує джерела в правоохоронних органах.


Читайте також: Вибух в Санкт-Петербурзі: ЗМІ показали фото вірогідного терориста


"Згідно з однією з версій, вибуховий пристрій в метро Петербурга привів в дію терорист-смертник. За попередніми даними це 23-річний уродженець Середньої Азії", - йдеться в повідомленні.


У той же час відзначається, що чоловік в темному одязі, раніше названий в ЗМІ ймовірним терористом, з'явився в поліцію і заявив про свою невинність, з ним працюють правоохоронці.


За версією слідства, терорист-смертник був пов'язаний з ісламістськими угрупованнями і проніс вибуховий пристрій в метрополітен в рюкзаку. Поліцейські вважають, що він діяв сам: залишив одну бомбу залишив закамуфльованою під вогнегасник на станції "Площа повстання" (її потужність становила, на думку експертів близько 1 кг тротилу, однак вона не спрацювала), другу привів в дію між станціями "Сінна площа" і "Технологічний інститут" (потужність близько 300 гр тротилу). Обидва вибухові пристрої були начинені вражаючими елементами.


"Виявлені на місці останки говорять на користь версії про те, що вибух здійснив терорист-смертник, проте остаточні висновки можна буде зробити після експертизи ДНК", - сказало джерело.


На даний момент 16 постраждалих госпіталізовані, з них четверо у важкому стані, ще 12 - середньої тяжкості. При цьому, троє з критично постраждалих - не вдалося впізнати. Ними є жінки приблизно 20, 35 і 70 років.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  інформувалося про 10 загиблих і 37 постраждалих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?