Вибухи у Придністров'ї пов'язані з внутрішніми силами в регіоні — президентка Молдови
Категорія
Світ
Дата публікації

Вибухи у Придністров'ї пов'язані з внутрішніми силами в регіоні — президентка Молдови

Вибухи у Придністров'ї пов'язані з внутрішніми силами в регіоні — президентка Молдови
Джерело:  online.ua

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що вибухи у Придністров'ї та спроби ескалації пов'язані з силами всередині Придністров’я.

Джерело: Newsmaker

У Придністров'ї є сили, зацікавлені в ескалації

За наявною зараз інформацією, у спробах ескалації ситуації у придністровському регіоні задіяні сили придністровського регіону. Це сили, що виступають за війну, вони зацікавлені в дестабілізації ситуації, — сказала Санду.

Вона повідомила, що на Тираспольському аеродромі відбувся вибух. За попередніми даними, ймовірно, дрон скинув на територію військової частини два вибухові пристрої. Уламками пошкоджено капот та бічне скло автомобіля ЗІЛ-131. Жертв та руйнувань немає.

Наш аналіз говорить про те, що є напруженість між різними силами всередині Придністров'я, які зацікавлені в дестабілізації ситуації. Це робить регіон уразливим та створює ризики для Молдови. Засуджуємо будь-які провокації та спроби залучити Молдову до дій, які можуть поставити під загрозу мир у країні. Кишинів, як і раніше, наполягає на мирному вирішенні придністровського конфлікту, - сказала президентка.

Санду заявила, що Кишинів не має жодних планів блокади Придністров'я. Вона попросила громадян зберігати спокій та черпати інформацію з перевірених джерел. ЗМІ, лідерів громадської думки та політиків Санду закликали уникати провокаційних заяв.

Водночас так званий голова невизнаної республіки Вадим Красносєльський заявив, що “сліди нападів на об'єкти у Придністров'ї ведуть до України.”

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?