Вибухи в Балаклії: рятувальники відзвітували про ліквідацію наслідків
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи в Балаклії: рятувальники відзвітували про ліквідацію наслідків

Вибухи в Балаклії: рятувальники відзвітували про ліквідацію наслідків
Джерело:  dsns.gov.ua

У Балаклії Харківської області, де горіли військові склади, пожеж не зафіксовано; рятувальники продовжують розмінування в радіусі 10 км.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Державну службу з надзвичайних ситуацій.


"Станом на 08.00 2 квітня пожеж на території м.Балаклея та прилеглих населених пунктів в результаті вибухів боєприпасів не зафіксовано. Триває нетехнічне обстеження території, прилеглої до м.Балаклея в радіусі 10 км, і розмінування сільськогосподарських угідь", - сказано в повідомленні.


Також рятувальники організували проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. У понеділок у всіх школах міста та району навчальний процес розпочнеться з уроку безпеки життєдіяльності щодо дотримання правил безпеки при виявленні підозрілих і вибухових пристроїв.


Читайте також: В Міноборони розповіли, скільки снарядів вціліло в Балаклії

До виконання робіт з розмінування від ДСНС залучено 100 піротехніків і 36 одиниць спеціальної техніки (20 піротехнічних розрахунків).


Також в ДСНС повідомили, що завершується відновлення газопостачання міста Балаклія. Залишилося підключити близько 340 абонентів, де відсутні власники або забиті вентиляційні канали, проводиться робота з прочищення і відновлення вентиляційних каналів. Відновлено теплопостачання міста, за винятком військового містечка.


Проводяться відновлювальні роботи в 34 багатоповерхових будинках, в 1 школі, 1 дитячому саду і 1 закладі охорони здоров'я (встановлення нових вікон, ремонт дахів). Відновлено покрівлю в 7 приватних будинках і 1 школі.


Представниками ДСНС спільно з місцевими комунальними службами проведено генеральне прибирання Балаклеї і прилеглих населених пунктів. Організовано вивіз будівельного сміття, залишків віконних рам і шиферу, прибирання прибудинкових територій і вулиць міста. Всього залучалось понад 300 осіб і 18 од. техніки, з них від ДСНС - 104 чол. і 8 од. техніки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  глава Харківської ОДА заявив, що за попередніми підрахунками, сума збитків від пожежі та вибухів на військовій базі в Балаклії може скласти близько 220 мільйонів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?