Вибухи в Балаклії: слідство озвучило причини
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи в Балаклії: слідство озвучило причини

Вибухи в Балаклії: слідство озвучило причини
Джерело:  interfax.com.ua

Для диверсії на території військового складу в Балаклії, де сталася масштабна пожежа, використовувалися безпілотні літальні апарати.
Про це йдеться в мотивувальній частині постанови Київського райсуду Харкова, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.
"В обґрунтуванні клопотання слідчий вказує, що 23.03.2017р. близько 2.40 на території 65 арсеналу... невстановленими в цей час цивільними особами скоєно диверсійні дії за допомогою БПЛА, в результаті чого сталися вибухи боєприпасів (ракети ЗМ9-ЗРК "Бук-М1" і снаряди 152 мм) на технічній території арсеналу", - йдеться в документі.
Читайте також: У Балаклії знешкоджені тисячі боєприпасів: з'явилися фото
Повідомляється, що слідчий СБУ звернувся до суду з клопотанням про арешт двох комп'ютерних блоків, що належать військовій частині (сервера і відеореєстратора), на яких зберігається інформація про пропускний режим, людей, які відвідували арсенал і записи з відеокамер, встановлених на території в / с.
Суд клопотання задовольнив.
Нагадаємо, близько 3 години ночі 23 березня в Балаклії почалася пожежа на складі боєприпасів, через що вони почали вибухати. У Міноборони повідомили, що пожежа і вибухи на складі боєприпасів могли початися в результаті підриву або дій безпілотника.
Як повідомляє ONLINE.UA, міністр оборони Степан Полторак повідомив, що на базі зберігання в Балаклії вціліло більше 30% боєприпасів, решта було знищено пожежею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?