Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці і фото
Категорія
Події
Дата публікації

Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці і фото

Вибухи в Балаклії: з'явилися нові подробиці і фото
Джерело:  online.ua

В Балаклії на території складу боєприпасів тривають поодинокі вибухи різної інтенсивності у результаті масштабної пожежі 23-24 березня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.
"Станом на 7-00 25 березня на технічній території арсеналу в р. Балаклія Харківської області спостерігаються поодинокі вибухи боєприпасів різної інтенсивності. Для локалізації та ліквідації вогнищ загоряння залучено 2 пожежних танки МО, для підвозу води та заправки яких залучено 3 пожежні автомобілі ДСНС", - розповіли в ДСНС.
Читайте також: 6 фактів про Балаклії: радник Порошенко викликав суперечки в соцмережах
"У зоні надзвичайної ситуації відключено газопостачання, тимчасово припинена робота потенційно-небезпечних об'єктів і рух транспорту по залізничній станції Балаклія (організовано за резервною схемою), закрито повітряний простір в радіусі 40 км Національною поліцією проводиться патрулювання вулиць для забезпечення правопорядку, виставлено 14 блокпостів для направлення автомобільного транспорту в об'їзд небезпечної зони", - сказано в заяві.
За інформацією ДСНС все було ліквідовано 19 пожеж, чотири з них відбулося 24 березня.
"Протягом 24 березня піротехнічними розрахунками ДСНС вилучено 201 вибухонебезпечний предмет, обстежено і повністю очищено від вибухонебезпечних предметів і залишків боєприпасів р. Балаклія 3 сектору та території сіл Байрак, Вербівка, Щурівка і Яковенкове. Всього з початку робіт вилучено 275 вибухонебезпечних предметів, передано представникам 65 арсеналу. Організовано проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з місцевим населенням щодо правил поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів", - повідомили в прес-службі ДСНС.
"До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації залучено 1 465 тис. осіб і 234 од. тех., в тому числі від ДСНС 410 чол. і 107 од. тех., 15 піротехнічних розрахунків (75 осіб та 27 од. тех.). На залізничній станції Шебелинка чергують два пожежних потяги Укрзалізниці", - йдеться в повідомленні.
Як повідомляв ONLINE.UA, в Міноборони повідомили, що пожежа і вибухи на складі боєприпасів могли початися в результаті підриву або дій безпілотника.
Трохи пізніше стало відомо, що  пізно ввечері 23 березня під зруйнованими конструкціями будинку рятувальники знайшли мертву жінку.
Ввечері 24 березня заступник міністра оборони Ігор Павловський заявив, що пожежа на складах повністю ліквідовано.















Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?