Вічна пам'ять герою: оприлюднені цікаві факти про вбитого полковника СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Вічна пам'ять герою: оприлюднені цікаві факти про вбитого полковника СБУ

Вічна пам'ять герою: оприлюднені цікаві факти про вбитого полковника СБУ
Джерело:  online.ua

Контррозвідник СБУ Олександр Хараберюш, якого пірвали в Маріуолі 31 березня,

 зловив близько 80 російських агентів і терористів.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.


"39-річний Олександр Хараберюш, позивний "Душман", був одним з найрезультативніших українських контррозвідників в цій (російсько-українській, - ред.) війні. Родом з Донецька, він справою довів свою вірність Україні. На його рахунку - близько 80 затримань російських агентів і терористів, в більшості захоплень він брав участь особисто ", - написав Бутусов.


За словами Бутусова, Хараберюш зіграв ключову роль у викритті трьох зрадників-СБУшників.


"У важкій війні з російськими спецслужбами, які налагодили масове закидання агентури для проведення диверсій, донецьке СБУ відповідало ударом на удар. Хараберюш зіграв ключову роль у виявленні і викритті трьох зрадників в рядах донецького СБУ (в тому числі співробітника контррозвідки і шифрувальника), завербованих російської розвідкою - Третяка, Никифорова, Косяка ", - написав журналіст.

Читайте також: Він був одним із найкращих: в мережі сумують за загиблим контррозвідником СБУ 

Також, за словами Бутусова, Хараберюш брав участь в резонансній операції із затримання та захоплення диверсійної групи "Мангуст".


"Атака на контррозвідку СБУ - це ще один небезпечний сигнал, що Росія розширює масштаби війни в Україні, і завдає ударів не тільки на фронті, але і зсередини країни. Безумовно, ворогові з рук це не зійде. Вічна пам'ять герою ..." , - написав Бутусов.


Як повідомляв ONLINE.UA,  керівник Служби безпеки України Василь Грицак заявив, що головною версією загибелі полковника СБУ Олександра Хараберюша є теракт.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?