Від чого залежатиме подальший успіх контрнаступу ЗСУ — відповідь розвідки Естонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Від чого залежатиме подальший успіх контрнаступу ЗСУ — відповідь розвідки Естонії

Від чого залежатиме подальший успіх контрнаступу ЗСУ — відповідь розвідки Естонії
Джерело:  online.ua

На думку аналітиків розвідцентру Міноборони Естонії, подальший успіх контрнаступу українських військових у Запорізькій області залежатиме від оперативного перекидання резервів і додаткових сил до лінії фронту. 

Джерело:  ERR

Що прогнозує розвідка Естонії 

За інформацією аналітиків естонської розвідки, ключовий розвиток контрнаступу ЗСУ відбувається на території Запорізької області.

У той же час військові злочинці армії РФ намагаються проводити контратаки і відкинути Сили оборони від Запоріжжя у напрямку Лиману та Кремінної на сході.

Однак армії РФ і в цьому не вдається досягти успіху.

Розвідка Естонії констатує, що ЗСУ утримують населені пункти на південь від Бахмута, що, найімовірніше, дає їм значну тактичну перевагу, чинить тиск на російські війська, створює необхідність перекидання туди додаткових резервів ЗС РФ і тим самим підтримує дії українських сил на Запорізькому напрямку і в наступі.

Як ЗСУ планують оточити армію РФ в Криму 

За словами військового експерта Павла Нарожного, після того, як ЗСУ знищать логістичні шляхи армії РФ на суходолі, підрозділи російської армії вимушені будуть відступити на територію Криму і опиняться у пастці.

Головна ціль - розрізати суходіл. Коли ми цього досягнемо, то у ворога почнуться проблеми і не буде ніяких варіантів, як з Херсонської області відступати в Крим. А потім тримати оборону в Криму. Але тримати оборону в Криму їм буде не важко, а дуже важко. По-суті, це "мишоловка", там величезні проблеми будуть з логістикою. Це питання часу, коли це станеться, - пояснює експерт.

На його думку, щоб перерізати логістику окупантів по суходолу Збройні сили України атакуватимуть на двох напрямках - щоб дійти до Мелітополя та Маріуполя, які є логістичними хабами для росіян.

Два основних напрямки. Перший - це Роботино, тобто пробити лінії оборони, обійти Токмак, бо я більш ніж впевнений, що його ніхто не буде штурмувати, і дійти до Мелітополя - він логістичний хаб. Другий напрямок наступу- це Старомайорське, Волноваський район - так само дійти до Маріуполя і це буде величезний удар по логістиці ворога, - підкреслив аналітик.

Експерт вважає, що в українських військових є далекобійна зброя та можливість вогневого контролю мостів на окупованих територіях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?