Від Гройсмана зажадали поставити на місце міністра Омеляна
Категорія
Політика
Дата публікації

Від Гройсмана зажадали поставити на місце міністра Омеляна

Від Гройсмана зажадали поставити на місце міністра Омеляна
Джерело:  УНН

Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана закликали вжити невідкладних заходів для припинення свавілля з боку міністра інфраструктури Володимира Омеляна.
Про це йдеться в зверненні Громадської ради при Мінінфраструктури до глави уряду, яке цитує УНН.
Як повідомляється, автори звернення наголошують, що Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, яка за кілька днів до того визнала роботу Міністерства незадовільною.
"Створена відповідно до чинного законодавства про діяльність громадських рад при центральних органах державної влади Громадська рада при Міністерстві інфраструктури України, до якої увійшли відомі фахівці, професіонали, делеговані десятками громадських організацій України та їх об'єднань, сумлінно, чесно і відкрито виконувала покладені на неї інститутами громадянського суспільства обов'язки, а також поставлені державою і громадянським суспільством завдання з обліку міжнародних і європейських правових та галузевих стандартів", - наголошується в зверненні.
За словами профільних активістів, саме принципова діяльність Громадської ради не сподобалася міністру інфраструктури, і він достроково припинив її повноваження, щоб не "випливли" висновки Ради про незадовільну роботу Міністерства.
Члени Ради заявили, що Омелян «зробив виклик всій світовій та європейській громадянській спільноті, знехтувавши конституційні права і свободи громадян України, їх громадські інститути, знехтував європейськими цінностями, до яких український народ так прагне приєднатися».
Також автори звернення заявляють, що Омелян протизаконно достроково 14 березня 2017 ліквідував Громадську раду при Міністерстві інфраструктури України, яка за кілька днів до того визнав роботу Міністерства незадовільною.



«Офіційна підстава для дострокового припинення діяльності Громадської ради - це нібито її саморозпуск, якого не було і не могло бути, тому що Громадська рада при Міністерстві інфраструктури, як і профільні Комітети Ради, її Правління регулярно збиралися на планові і позапланові засідання відповідно до законодавства Україна, виконувала свої завдання, давала міністру і Міністерству численні пропозиції, ініціативні проекти, спрямовані на проведення прогресивних галузевих реформ відповідно до міжнародних та європейських стандартів... Що було невигідним для Володимира Омеляна», - наголошується в зверненні.


На думку членів Ради, «в чесному, прозорому, демократичному проєвропейському суспільстві такого бути не може».


Активісти вимагають у Гройсмана відповідно до ч.9 ст.15 Закону України «Про центральні органи виконавчої влади» скасувати наказ Міністерства інфраструктури про дострокове припинення діяльності Ради, надавши Громадській раді можливість завершити свою діяльність відповідно до чинного законодавства.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?