Від коронавірусу помер мер Борисполя Федорчук, який лідирував на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

Від коронавірусу помер мер Борисполя Федорчук, який лідирував на виборах

Від коронавірусу помер мер Борисполя Федорчук, який лідирував на виборах
Джерело:  ua.interfax.com.ua

У середу, 28 жовтня, стало відомо про смерть мера міста Бориспіль Київської області Анатолія Федорчука, який боровся у лікарні з коронавірусом COVID-19. Політик брав участь у місцевих виборах минулої неділі, 25 жовтня, на відповідну посаду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Агентство посилається на партію "Наш край", представником якої був Федорчук у боротьбі за крісло бориспільського мера.

"Анатолій Федорчук помер від COVID-19", - наголосили у політичній силі.

У партії також назвали Федорчука лідером перегонів на виборах. Її Facebook-акаунт навіть оприлюднив офіційне привітання з перемогою на голосуванні.

Нагадаємо, 60-річний Федорчук вже тривалий час очолював бориспільську адміністрацію. Уперше він обійняв посаду мера 2006 року.

Станом на кінець жовтня ситуація з коронавірусом надзвичайно напружена, вона суттєво відрізняється від літнього періоду за показниками із захворюваності й заповненості ліжок у лікарнях, які приймають пацієнтів з COVID-19.

Вранці у середу, 28 жовтня, по всій Україні від початку епідемії зареєстрували вже 363 075 діагнозів COVID-19. За попередню добу кількість нових склала 7 474.

Коронавірус у різний період перенесли багато представників української політики, серед яких: родина президента Володимира Зеленського, лідер "Євросолідарності" Петро Порошенко, лідерка ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко й значна кількість їхніх колег-нардепів.

Також відомо, що коронавірус у виборчий період підхопили мер Харкова Геннадій Кернес і київський голова Віталій Кличко.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Кабінету міністрів України Денис Шмигаль звернув увагу громадян на те, що наразі його команда не планує вводити тотальний карантин, якого усі так бояться, для протидії поширенню коронавірусної інфекції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?